50+ Fill in the Blanks with Suitable Prepositions with Answers

Fill in the Blanks with Suitable Prepositions with Answers: This article will provide 50+ questions on fill in the blanks with suitable prepositions. These exercises will be helpful for school students as well as for competitive exams (SSC, RRB, IBPS, UPSC, State PCS, etc.). Practice these exercises sincerely to score good marks in your exam.

Fill in the Blanks with Suitable Prepositions 5 Exercises with answers-

Exercise 1

1. She has no taste……….music
(A) With
(B) In
(C) For
(D) Of

2. He hinted………some lost treasure.
(A) With
(B) For
(C) Of
(D) At

3. Here is the watch……….you asked………..
(A) That for
(B) Which for
(C) For from
(D) This for

4. He is……….the phone right now
(A) On
(B) At
(C) In
(D) To

5. We were surprised…………..his behaviour
(A) On
(B) Over
(C) With
(D) At

6. The policeman searched……………his pockets
(A) On
(B) In
(C) Into
(D) No preposition is needed

7. Shyam is acquitted……………a charge
(A) Of
(B) From
(C) With
(D) By

8. There are many defects…………..current system of mass education
(A) With
(B) In
(C) To
(D) At

9. His fancy…………..art treasure may prove too expensive
(A) With
(B) Into
(C) Through
(D) For

10. The whole trip was worthwhile………….every way
(A) At
(B) In
(C) For
(D) From

Answers

1. (C)      2. (D)
3. (B)      4. (A)
5. (D)      6. (D)
7. (A)      8. (B)
9. (D)      10. (B)

Exercise 2

11. He left…………..the next station
(A) To
(B) In
(C) For
(D) At

12. He can go…………..the hill
(A) On
(B) In
(C) Of
(D) Up

13. The girl was cured……………..pneumonia
(A) Of
(B) Through
(C) On
(D) From

14. Although I dabble…………….several sports, I do not consider master myself a master of any
(A) For
(B) From
(C) In
(D) By

15. She has no taste…………….music
(A) With
(B) In
(C) For
(D) Of

16. His offence is…………….corridor
(A) On
(B) Beside
(C)In
(C) Along

17. She was disgusted………..the interior decorator as well as………..the decoration
(A) With, over
(A) With, at
(C) At, on
(D) With, on

18. Our path is beset……………difficulties
(A) In
(B) With
(C) By
(D) For

19. The sage always lives……………..honesty
(A) In
(B) On
(C) Within
(D) By

20. He is always accompanied………………his pet dog
(A) By
(B) On
(C) In
(D) With

Answers

11. (C)      12. (D)
13. (A)      14. (C)
15. (C)      16. (D)
17. (A)      18. (B)
19. (D)      20. (A)

testbook

Exercise 3

21. She is slow…………figures but quick in understandings.
(A) Of
(B) By
(C) At
(D) In

22. My brother went…………….abroad last year
(A) To
(B) Towards
(C) About
(D) No preposition is needed

23. I am fed up……………..staying at this place
(A) With
(B) From
(C) For
(D) At

24. My exam starts………………Tuesday
(A) From
(B) About
(C) Since
(D) Over

25. He jumped………………the river
(A) In
(B) Into
(C) On
(D) Over

26. You must get rid………………..unnecessary things
(A) About
(B) Of
(C) Off
(D) Over

27. I have worked here……………..three years
(A) For
(B) Since
(C) Of
(D) From

28. Ramesh sat……………..the shade of the tree
(A) Below
(B) Through
(C) Under
(D) In

29. Can you see……………….that building
(A) Beyond
(B) Besides
(C) On
(D) About

30. Akash worked………………midnight
(A) To
(B) Till
(C) On
(D) For

Answers

21. (C)      22. (D)
23. (A)      24. (A)
25. (B)      26. (B)
27. (A)      28. (D)
29. (A)      30. (B)

Related: 150+ Narration Change Exercises with Answers

Exercise 4

31. Ashim has filled up the nomination……………the post of secretary
(A) For
(B) To
(C) In
(D) At

32. Rohan made the most……………his resources
(A) From
(B) Of
(C) With
(D) At

33. The car is throwing…………….a lot of smoke
(A) Out
(B) Up
(C) Away
(D) In

34. He went…………….the sea alone
(A) Into
(B) To
(C) In
(D) On

35. The storehouse was infested…………….…rats
(A) Of
(B) About
(C) With
(D) From

36. A gentleman should be true……………his words
(A) From
(B) In
(C) On
(D) To

37. I am sorry…………..…the mistake
(A) From
(B) With
(C) For
(D) At

38. He is a man in whom you can confide…………..
(A) On
(B) In
(C) Upon
(D) With

39. We had difficulty…………….finding a parking space
(A) At
(B) About
(C) In
(D) With

40. The flight will land……………six this evening
(A) In
(B) On
(C) At
(D) Upon

Answers

31. (B)      32. (B)
33. (A)      34. (B)
35. (C)      36. (D)
37. (C)      38. (B)
39. (C)      40. (C)

testbook

Exercise 5

41. I was annoyed……………..John for arriving late
(A) On
(B) About
(C) By
(D) With

42. A good judge never jumps……….……the conclusion
(A) To
(B) At
(B) On
(D) For

43. It is very dangerous to intrude………………..an enemy camp
(A) In
(B) Into
(C) On
(D) Through

44. We were advised to live……………….honest labour
(A) For
(B) With
(C) On
(D) By

Related: Fill in the Blanks With Correct Form of Verb

45. You are junior to me………………point of experience
(A) On
(B) With
(C) For
(D) In

46. If you stick to your guns you shall be able to tide………..….the crisis
(A) Over
(B) Across
(C) On
(D) Against

47. Trust…………….God and do the right
(A) In
(B) With
(C) At
(D) By

48. The flight will land………..….six this evening
(A) On
(B) At
(C) Upon
(D) In

49. Mohsin gave…………..….his all charity
(A) Up
(B) Off
(C) Away
(D) In

50. He insisted………………seeing the document
(A) For
(B) On
(C) Upon
(D) About

51. They imposed a heavy fine………..….the driver
(A) At
(B) In
(C) On
(D) From

Answers

41. (D)      42. (B)
43. (B)      44. (C)
45. (D)     46. (A)
47. (A)       48. (B)
49. (C)      50. (B)
51. (C)

Read More:
1. Voice Change Exercises with Answers
2. English Grammar Verb Forms V1 V2 V3 V4 V5

Share With Your Friends

Leave a Comment

Your email address will not be published.